Wat maakt Stein voor Rick Novak?

“Stein is het toetje in een Michelin restaurant”

In deze rubriek vertelt een trotse inwoner van Stein wie hij is, wat hij doet en waarom het zo mooi wonen en werken is in onze gemeente. Dit keer is het de beurt aan Rick Novak (35). Hij vertrouwt ons zijn favoriete plek in de omgeving toe, deelt zijn lievelingsmomenten in de dorpen en weet ons ervan te overtuigen dat Stein het heerlijke toetje in een driesterrenrestaurant is (ja, echt!). Rick Novak is geboren en getogen in Meers en verliet zijn geboortedorp in de naam der liefde. Geen zorgen; hij bleef binnen de gemeente Stein. Hij woont inmiddels al acht jaar in Elsloo en is eigenaar van makelaarskantoor Heykens Makelaardij. Dankzij zijn beroep weet hij precies waarom zoveel mensen in deze gemeente willen wonen – en die kennis deelt hij graag met ons.

Alles in één

“Stein is voor mij een totaalpakket,” aldus Rick. “De combinatie van de groene omgeving, het type mensen en het verenigingsleven maken deze plek zo mooi. Ik hou van het heuvellandschap – van het laaggelegen Meers tot het hellingbos in Elsloo. De mensen hier zijn nuchter, maar tegelijkertijd open minded en uitzonderlijk harde werkers. Het is een hechte gemeenschap en dat merk je vooral in het verenigingsleven. Voetbal is mijn passie, en als ik dan met mijn team een prijs binnensleep, viert het hele dorp dat met ons mee.”

Vastelaovend in Stein

De leukste tijd van het jaar is voor Rick carnaval. “Het is dan één groot feest in alle dorpen. Ik vind het mooi dat iedere plek een eigen identiteit heeft. Het is niet voor niets zo dat ieder dorp een eigen carnavalsvereniging heeft die de festiviteiten organiseert. Mijn favoriete dag is natuurlijk carnavalszaterdag; dan is de hele gemeente Stein in Meers, bij CV de Koeleköp.”

De kers op de taart

Waarom onze gemeente volgens Rick dé plek is om te wonen? “Als Stein een gerecht zou zijn, dan was het een grand dessert: je kunt er van alles wat vinden. Van kleine lekkernijen tot grote delicatessen. Ik bekijk het natuurlijk vanuit het woningperspectief: je hebt kleinere plekken zoals Meers en Catsop, maar ook drukkere plekken zoals Stein en Elsloo. De één zoekt de rust op, de ander dompelt zich onder in het bruisende dorpsleven. Voor ieder wat wils!”

Mijn favoriete plekje in Stein

“Er is recent een fietspad op de weg van Elsloo naar Meers gemaakt. Er is één plek van waaruit het Julianakanaal aan de ene kant en de Maas aan de andere kant ligt. Je kunt daar in de verte een stuk van België zien. Ik ga regelmatig hardlopen en kom de laatste tijd vaak op deze plek terecht. Op een gegeven moment stond ik even stil om de omgeving te bewonderen en besefte ik dat dit mijn lievelingsplek is. Hier komen zoveel mooie dingen samen: het groene landschap, het prachtige uitzicht op het water en de rust in de verte in contrast met de snelweg, die de perfecte bereikbaarheid van onze gemeente voor mij symboliseert.”

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen