Wat maakt Stein voor Servi Janssen?

De wederzijdse liefde tussen Servi en Stein

In deze rubriek vertelt een trotse inwoner van Stein wie hij is, wat hij doet en waarom het zo mooi wonen en werken is in onze gemeente. Servi Janssen doet de aftrap. Met veel liefde zet hij zich als vrijwilliger op talloze manieren in voor de gemeenschap. Hij neemt ons mee naar zijn favoriete plekje en krijgt even een brok in de keel als hij vertelt waarom hij nou juist daar z’n hart heeft verloren…

Veel Steindenaren kennen Servi Janssen nog als dj van de jeugdsoos WAK in de wijk Nieuwdorp. Vanaf 1977 draait hij er jarenlang plaatjes. Hij heeft niet alleen oog voor zijn draaitafel, want in die tijd leert hij een knappe Steinse kennen. De liefde groeit, Servi trouwt, krijgt kinderen en wordt stukje bij beetje een echte Maaskèntjer. Nu een groot deel van zijn leven zich in Stein heeft afgespeeld, wil Servi hier nooit meer weg. Hij houdt van deze bijzondere plek en zet zich als vrijwilliger in om Stein nog een beetje meer glans te geven.

Warme contacten

“Stein is een gemoedelijke gemeente”, aldus Servi. “Vanwege de sociale, luchtige sfeer is het hier zo fijn wonen. De mensen zijn rechttoe-rechtaan, je weet wat je aan elkaar hebt. Dat vind ik plezierig en ik heb hier dan ook veel warme contacten. Er is van alles te doen en dat is fijn, want ik hou niet van stilzitten. Ik ben dan ook heel tevreden met
al mijn werkzaamheden.”

Dankbaar werk

Servi is als vrijwilliger heel actief in de gemeente Stein. Als beheerder van het hulpmiddelendepot van Buurtzorg Stein
kan ik mensen die minder mobiel zijn ondersteunen met oplossingen en advies. Dat is leuk en dankbaar werk. En hard nodig ook, want je ziet soms mensen lopen met een verkeerd afgestelde rollator. Dat kan en mag toch niet!”

Alles vanuit het hart

Maar Servi doet nog veel meer. Zo is hij ook penningmeester van Buurtcentrum Nieuwdorp, dat in hetzelfde gebouw als Buurtzorg Stein is gevestigd. De verbouwing van deze oude Don Boscoschool tot buurtcentrum heeft hij grotendeels gecoördineerd. En verder is Servi ook nog eens actief als gastheer bij diverse activiteiten en maakt hij de planningen voor collega-vrijwilligers.

“Al dat werk doe ik vanuit mijn hart”, vertelt Servi. “Ik wil er echt zijn voor de mensen. Zoals ik vroeger plaatjes draaide, zo help ik nu om de gemeenschap draaiende houden.”

Mijn favoriete plekje in Stein

Hier is het allemaal begonnen “Op dit centrale plekje aan de Bergènkenstraat is mijn verhaal begonnen. Vlakbij ligt namelijk het WAK, de oude jeugdsoos waar ik vroeger plaatjes draaide. Daar heb ik zulke warme herinneringen
aan. Verder staat hier de voor velen belangrijke OLV Hulp der Christenenkerk. En daarnaast vind je de oude Don Boscoschool, waar tegenwoordig het Buurtcentrum Nieuwdorp in is gevestigd. En dat is de plek waar ik nú met zoveel plezier actief ben.”

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen