Op pad met wethouder Ummels bij decorbouwers Aelser Revue; één grote familie

Op een sneeuwachtige donderdagavond rijd ik in het donker een verlaten parkeerplaats in Elsloo op. Wethouder Joep Ummels heeft me uitgenodigd om samen met hem een bezoek te brengen aan de decorploeg van de Aelser Revue. Een groep vrijwilligers die volgens de wethouder, ook buiten de revue om, veel voor de gemeenschap betekent.

Een beetje huiverig loop ik door de kou richting de loods die aan het parkeerterrein grenst. Hier moet het toch zijn? Het contrast dat ik binnen aantref is enorm. Wat een warmte en wat een gezelligheid. Vitale heren zetten hier samen met een aantal creatieve dames die van aanpakken weten, iets neer van onvoorstelbare schaal. Eén van de heren is zelfs al 87 jaar en zit al sinds het begin bij de revue. Grote decors voor de revue staan in de loods uitgestald, waar nog druk aan geverfd en gewerkt wordt. Op een oude zwart-wit foto van zo'n 30 jaar terug in de tijd, herken ik gezichten van inwoners uit Stein. Het wordt me al snel duidelijk hoeveel inwoners bij de revue betrokken zijn. Het is een hele organisatie.

Uit de gesprekken blijkt dat de ploeg naast de revue voor van alles en nog wat wordt benaderd. Zo bouwen ze ook attributen voor bijvoorbeeld het vrijwilligersevenement Volontario. Aan de muur in de loods hangen nostalgische voorwerpen. Als ik informeer naar de gekke ooienvaar, blijkt deze al in veel voortuinen in de buurt te hebben gestaan. En al wordt er hier en daar ook een beetje Steins ''geknotert", heerst er een sfeer waar iedereen, zo ook ik, zich direct thuis voelt.

De decorbouwers van de Aelser Revue vervullen duidelijk niet alleen een functionele rol, maar juist ook een grote maatschappelijke rol. Onmisbaar voor de inwoners van Elsloo.

Bekijk ook de video van dit warme bezoek:

Dit jaar is de Aelser revue op:

  • vrijdag 15 februari 2019 om 20:00 uur
  • zaterdag 16 februari 2019 om 20:00 uur
  • vrijdag 22 februari 2019 om 20:00 uur
  • zaterdag 23 februari 2019 om 20:00 uur

Meer informatie vind je op: https://www.facebook.com/AelserRevue

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen