Op zoek naar jouw maatje

Zet je eens in voor een ander

De vraag of Henriëtte vrijwilliger bij Thuishulpcentrale De Brug wilde worden, heeft ze met beide handen aangegrepen. “Dit werk doe je voor een ander en dat geeft ontzettend veel voldoening”, vertelt ze vol passie.

Henriëtte werd door een kennis, Nicole Stadhouder (teamleider bij THC De Brug), gevraagd om vrijwilliger te worden bij De Brug. “Hier hoefde ik niet lang over na te denken”. Henriëtte heeft een periode in Maasmechelen gewoond. “Door mijn werk bij De Brug kon ik weer in contact komen met veel mensen uit Stein. Ik ga bij mensen langs om hen als nieuwe cliënt aan te melden bij De Brug”.

“De eerste stap zetten is wel eens moeilijk”

“Veel mensen zijn op zoek naar een maatje. Om samen een boodschap te doen, om te kletsen of een spelletje te doen. We praten over van alles, zoals hobby’s, verwachtingen en beperkingen”, vertelt ze. “Ik zie regelmatig mensen die net verhuisd zijn naar een appartement. Als je ergens nieuw en minder mobiel bent, loop je minder snel bij iemand binnen. De eerste stap zetten is dan moeilijk”, vervolgt ze. “Mijn werk is erg afwisselend en wordt erg gewaardeerd. Niet alleen door De Brug, maar vooral de mensen zijn erg dankbaar. Je kunt iets voor anderen betekenen en dat geeft veel voldoening”. Nicole vertelt: “We proberen een positieve bijdrage te leveren aan Stein als gemeente door mensen, vaak met iets kleins, te helpen. We bieden vrijwilligers waardevol werk. En het is gebleken dat je als vrijwilliger langer leeft. Het is bijzonder dat we voor al deze mensen iets kunnen betekenen”.

“Wij zorgen voor een maatje”

De Brug biedt persoonlijke ondersteuning en stimuleert cliënten om zo veel mogelijk mee te doen. Hiermee wordt niet alleen de cliënt, maar ook de mantelzorger ondersteunt. “Regelmatig komt Huub twee uur langs. Hij neemt mijn man dan mee om samen iets te doen, bijvoorbeeld een boodschap of een leuk uitje”, vertelt een mantelzorger. “Het is fijn om te zien dat als mijn man thuis komt, hij het leuk heeft gehad. Daarnaast zijn die twee uurtjes ook fijn voor mij. Ik kan dan lekker even een boek lezen, maar vooral even tijd voor mijzelf.”

Ben je ook op zoek naar een maatje voor jezelf of iemand die je kent? Kijk voor meer informatie op THC de Brug

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen