Op de grens: Stein

Vakantie kan zo simpel zijn

Zonder te weten wat ze kon verwachten en te weten waar Stein lag, pakte Lot de trein. “Heerlijk om je onder te dompelen in de rust en de stilte die Stein aanbiedt.” Stein barst van geschiedenis en natuur. Lot Wildiers, blogger van Reisgoesting vertelt haar ervaring.

Stein, een dorp met meerdere kleine gehuchtjes gekneld tussen de Maas en het Julianakanaal. “Heerlijk om je te laten onderdompelen in rust en stilte”, schrijft Lot. De omgeving van Stein is groen en barst van geschiedenis en cultuur. Om de gemeente te ontdekken heeft ze de fiets genomen om zo door de smalle straatjes te fietsen. “Langs de mooiste plekken van Stein kom je door de fietsknooppunten te volgen”.

“Woodhenge is een van de meest indrukwekkende plaatsen van Stein”

Om de geschiedenis van Stein te bekijken, ging Lot op bezoek bij het Museum van Grafcultuur en Streekmuseum Elsloo. “Een andere plaats waar de geschiedenis doorsijpelt is de vreemde, spookachtige constructie van eeuwenoude, versteende bomen”, schrijft Lot. Woodhenge is volgens Lot een van de meest indrukwekkende plaatsen van Stein.

Tussen de fietstocht door is Lot gestopt op verschillende plaatsen voor een hapje en een drankje. Lot schrijft: “Na een heerlijk streekbiertje van Brouwerij De Fontein lijkt het fietsen ineens gemakkelijker.” Ook is ze geweest bij Brasserie Steinerbos, restaurant Luna en bij Kasteel Elsloo. Met een volle buik heeft ze geslapen in Bed & Breakfast Chique Maes.

“Vakantie kan zo simpel zijn”

"Vakantie kan zo simpel zijn. Een mooie regio, lekker eten, vol rust en stilte. Soms is dat alles wat je nodig hebt”, aldus Lot. Meer lezen? Zie dan: http://www.reisgoesting.be/reistips/grensverleggend-stein/. Neem ook een kijkje op: www.gemeentestein.nl/ontdek

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen