Wat maakt Stein voor Ben Peeters?

“Stein is een vliegende eekhoorn met een ‘S’ op z’n cape”

In deze rubriek vertelt een trotse inwoner van Stein wie hij is, wat hij doet en waarom het zo mooi wonen en werken is in onze gemeente. Dit keer is het de beurt aan Ben Peeters (20), een nu al succesvolle YouTuber (met 140.000 abonnees), filmmaker en door onze burgemeester Marion Leurs persoonlijk gevraagd als ambassadeur voor de jongeren in Stein.

Ben gaat zonder twijfel een glansrijke filmcarrière tegemoet. Moet hij dan niet naar Hilversum verhuizen? “Ik blijf liever in Stein,” vertelt Ben. “Ik vind het een heerlijke plek om te wonen. De opvatting dat je naar Hilversum moet om het te maken in de filmwereld is iets van vroeger. Je kunt nu camera’s kopen van een paar duizend euro, waarmee je bij wijze van spreken video’s van goede kwaliteit vanuit je slaapkamer kunt maken. Ik heb al mijn filmpjes in Stein opgenomen en sommige worden heel goed bekeken.”

Stein als filmset

Wat Ben dan zo fijn vindt aan Stein? “Het is een prachtige plek waar je de natuur kunt opzoeken. Je hebt een gedeelte waar het wat rustiger is, een plek om te winkelen, het Steinerbos waar je in de zomer kunt zwemmen en heel veel andere mooie plekken, zoals de haven.” En die plekken blijken uitermate geschikt voor het opnemen van films. “Als filmmaker kun je hier prachtige dingen doen. Je kunt de middeleeuwen in, een Western schieten of een horrorfilm maken als je ’s nachts in Steinerbos filmt – je kunt hier alle kanten op.”

100.000 abonnees

Mooie herinneringen heeft Ben hier genoeg. “Mijn leukste herinnering is toen ik mijn YouTube Play Button kreeg. Dat is een soort trofee die je krijgt van YouTube als je meer dan 100.000 abonnees hebt. Toen ik die ontving, ben ik met vrienden boven bij het kanaal foto’s gaan maken en hebben we een fles champagne gedronken. Die herinnering blijft me wel bij.”

Een vliegende eekhoorn

Wanneer Ben een aantal bijzondere vragen voorgeschoteld krijgt, heeft hij zijn antwoorden meteen klaar. Als Stein een dier zou zijn, dan is het… “een steenmarter! Of eigenlijk een Steinmarter.” En een gerecht? “Friet met curry, allebei met een rollende ‘r’.” Welke superheld zou Stein zijn? “Een vliegende eekhoorn met de ‘S’ van Stein – en dus niet van Superman – op z’n cape. Het is een eekhoorn, omdat dit dier ook op het logo van Steinerbos staat. Deze eekhoorn vliegt boven de huizen van Stein en maakt iedereen blij.”

Mijn favoriete plekje in Stein

“Mijn lievelingsplek is de kasteelruïne in Stein. Ik woon hiernaast en ken deze plek al mijn hele leven. Ik heb hier vaak filmpjes opgenomen en besefte pas een tijd geleden ten volle hoe mooi het hier is. Je kunt hier prachtig wandelen; ik zie niet voor niets dagelijks honderden mensen voorbijkomen en foto’s maken. Deze plek is, als je het mij vraagt, het mooiste wat Stein te bieden heeft op het gebied van cultureel erfgoed.”

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen